.

Thursday, January 9, 2014

Bitka za Stalingrad

1. UVOD: Vedno sva se navduÅ¡evala nad osebno oborožitvijo, predvsem avtomatsko, in sicer brzostrelke, moderno in staro. A zanimala naju je kako uporabna so bila avtomatska orožja v preteklosti. Za primer vojskovanja sva vzela Bitko pri Stalingradu med 2. svetovno vojno kot spopad v urbanem naselju in ker je na vsaki strani predstavljeno po eno orožje ki nama je vÅ¡eč: MP40 in PPSh-41. Zanimalu naju je koliko, količinsko gledano, so bila uporabljena avtomatska orožja glede na ostala. 2. Nekaj o svetovni vojni Druga svetovna vojna je trajala med leti 1939 in 1945. Najprej je obsegala samo vojno med Nemčijo in zaveznicami, med katere so spadale Poljska, Velika Britanija, Francija, in druge. Nemčiji so se kasneje pridružile Italija, Japonska in Å¡e nekatere druge države, skupaj znane pod imenom sile osi. Leta 1941 je Nemčija napadla Sovjetsko zvezo, in jo prisilila v vojno. Decembra istega leta so se zaveznikom pridružile ZDA, po napadu Japon ske na Pearl Harbor, kmalu zatem pa tudi Kitajska in Å¡e mnoge druge države. Italija je kapitulirala leta 1943, Nemčija pa leta 1945. Vojna se je uradno končala drugega septembra leta 1945, ko se je predala Å¡e Japonska.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Skupno je v vojni umrlo skoraj 62 milijonov ljudi, od tega kar 37 milijonov civilistov, kar je Å¡e ena negativna posledica te vojne. Vzrok za tako veliko Å¡tevilo žrtev so gotovo tudi nova orožja, ki so bila uporabljena v drugi svetovni vojni, npr. atomska bomba. Masivna uporaba tankov, podmornic, letal in različnih raket je prav tako prispevala k temu. Po vojni se je svet raz delil na vzhodni in zahodni del. Večina! zahodnih držav se je pridružila Natu, vzhodne države pa so se povezale v države volt-ampereÅ¡avskega pakta. Nato in zveza držav VarÅ¡avskega pakta sta hkrati tudi temelja za kasnejÅ¡o hladno vojno. Tudi v Aziji se je po vojni veliko spremenilo. Na Japonskem se je začela uveljavljati demokracija. Na Kitajskem je po državljanski vojni nastala...If you hope to get a full essay, order it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment